Soubory cookie nám pomáhají zlepšovat naše webové stránky. Přečtěte si naše zásady používání souborů cookie .

Nápověda online

Hardware

Poznámka: Tato funkce se může lišit podle toho, jaký máte model.

Zde můžete nakonfigurovat nastavení pro LED indikátory, bzučák, pevné disky, hibernaci, spotřebu energie, rychlost ventilátoru a LCD displej.

  • Systém: Zde si můžete vybrat a zakázat některé z indikátorů LED pro úsporu energie. Výběrem "noční režim ", bude povolen pouze indikátor LED napájení systému. To bude blikat oranžově každých 10 sekund. "Noční režim plánování " vám umožní nastavit čas zahájení a dobu trvání nočního režimu. Můžete také nakonfigurovat nastavení bzučáku a resetovací tlačítko.
  • Řízení spotřeby:
    • Hibernace disku: Po uplynutí nastavené doby nečinnosti se disky přepnou do režimu hibernace. LED indikátor pevných disků blikne každých 10 sekund v režimu hibernace. Pokud dojde k chybě přístupu k disku, LED indikátor se rozsvítí červeně.
    • Režim spánku: Zde můžete nastavit po jak dlouhé době nečinnosti přejde systém do režimu spánku (S3). Pro ušetření energie bude paměť a pevné disky v režimu spánku vypnuty.
    • Diagnostický nástroj: V případě, že pevný disk nebo systém dosud nepřešel do režimu spánku během stanovené doby, můžete kliknout na "Diagnostic Tool" a zjistit, které služby a aplikace stále přistupujíí na pevný disk.
  • Napájení: Zde můžete spravovat nastavení využití energie, například EuP, Wake-On-LAN (WOL) , WakeOn-WAN (WOW) a plánování spotřeby.
  • Řízení větráku: Zde můžete nastavit rychlost otáček pro ventilátor. Pokud si nejste jisti, jakou rychlost zvolit, můžete jednoduše vybrat Auto. Tím se automaticky nastaví rychlost ventilátoru podle teploty systému.
  • LCD panel: Na panelu LCD můžete nechat zobrazit vlastní rolovací zprávu. Tato funkce je k dispozici pouze u modelů s panelem LCD.

Proč můj ASUSTOR NAS nepřejde do režimu spánku (S3)?

Následující situace ovlivní režim spánku (S3), protože pro svůj chod vyžadují přístup k pevným diskům.

  1. Centrum stahování, Úlohy snadné stahování, Plánované stahování RSS, Nelze vstoupit do režimu spánku (S3), když probíhá stahování předplatného z multimediálních webů.
  2. Nelze přejít do režimu spánku (S3), když aplikace Photo Gallery 3 nebo Looksgood provádí konverzi mediálních souborů nebo Surveillance Center při nahrávání videa.
  3. Nelze vstoupit do režimu spánku (S3), když se synchronizují následující aplikace: DataSync Center, ASUS WebStorage.
  4. Nelze vstoupit do režimu spánku (S3), když následující aplikace provádějí úlohy zálohován í: Cloud Backup Center, HiDrive, RALUS, WonderBox.
  5. Nelze vstoupit do režimu spánku (S3), když následující aplikace provádějí úkoly na pozadí: Plex, server UPnP, Owncloud, aplikace související s Docker.
  6. Nelze vstoupit do režimu spánku (S3) při používání služby Windows: Připojte se k NAS k domé ně (AD) nebo se staňte místním hlavním prohlížečem.
  7. PC nebo Mac připojí složku NAS jako síťovou jednotku.
  8. ASUSTOR Control Center, Backup Plan, Download Assistant zkontroluje nastavení připojení k NAS kdykoli při jeho používání. To může také způsobit selhání pevného disku NAS při přechodu do režimu hibernace.

Můžete také použít výše zmíněné Diagnostické nástroje ke kontrole, zda existují servisní programy, které nejsou zmíněny výše, což způsobí, že NAS nepřejde do režimu spánku.

Tlačítko Reset

Pokud se z nějakého důvodu nemůžete připojit k vašemu NAS, můžete pomocí tohoto tlačítka vr átit část nastavení na výchozí hodnoty. Data uložená uvnitř nebudou ovlivněna.

  1. Heslo správce systému účet (admin) bude resetováno zpět na "admin ".
  2. Systémové HTTP a HTTPS porty budou resetovány zpět na 8000 a 8001, resp.
  3. Systém se automaticky vrátí k získání IP adresy. Potom můžete použít ASUSTOR Centrum Ovládání pro vyhledávání NAS.
  4. ADM Defender bude resetován a umožní všechna připojení.

Upozornění: Pro reset musíte držet tlačítko reset dokud neuslyšíte pípnutí.