We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

Bestandsverkenner

Bestandsverkenner wordt geleverd met ADM vooraf geïnstalleerd en kan worden gebruikt voor het zoeken en beheren van de bestanden op uw NAS. Bestandsverkenner toont mappen die toegankelijk zijn voor gebruikers, gebaseerd op de toegangsrechten die aan hen zijn toegewezen. Daarnaast ondersteunt ADM drie simultaan geopende vensters van Bestandsverkenner. U kunt eenvoudig kopieën maken van bestanden door ze te slepen en neer te zetten in een ander venster van Bestandsverkenner.

 • ISO koppelen: u hoeft niet langer ISO-bestanden te branden op cd's om ze te kunnen lezen. U kunt nu ISO-bestanden van uw NAS selecteren en ze direct koppelen met gedeelde mappen (toegangsrechten "alleen-lezen"). U kunt vervolgens uw computer gebruiken om ze te openen en te lezen. Wanneer u later klaar bent met de bestanden, kunt u ze gewoon loskoppelen.
 • Share-link: u kunt Share-links gebruiken om bestanden te delen met mensen die geen accounts op uw NAS hebben. Met Share-links kunt u direct downloadkoppelingen maken voor aangegeven bestanden die u wilt delen. De vervaldatums kunnen ook worden ingesteld voor elke share-link die u maakt, zodat u zeker bent van een veilig en flexibel beheer.
  • Enkele Deellink: Meerdere gedeelde bestanden/mappen zullen getoond worden met één enkele link.
  • Verdeel Deellinks: Elk gelesecteerd bestand/map krijgt zijn eigen link.
 • Rechten: Door met de rechtermuisknop te klikken op een bestand of een map en vervolgens "Eigenschappen" te selecteren, gevolgd door het tabblad "Rechten", kunt u gedetailleerde toegangsrechten configureren voor het bestand of de map.
  • Als de bovenste gedeelde map geen Windows ACL heeft ingeschakeld, zijn de opties voor het configureren van rechten als volgt:
   Eigenaar: Eigenaar van een bestand of map
   Groep: Groepeigenaar van het bestand of de map
   Anderen: Iedere andere (locale - of domeineigenaar) gebruiker die niet de eigenaar of lid van de groepeigenaar is.
   De soorten rechten die u kunt configureren, zijn: RW (lezen & schrijven), RO (alleen-lezen) en DA (toegang weigeren).
  • Als de bovenste gedeelde map Windows ACL heeft ingeschakeld, kunt u bestandsrechten configureren voor alle gebruikers en groepen. In totaal zijn er 13 soorten te configureren rechten. Deze soorten rechten zijn als volgt:

   Herinnering: Een individueel bestand of map kan gebruikmaken van maximaal 250 Windows ACL-rechten (inclusief overneembare rechten).

   Map onderzoeken / bestand uitvoeren
   Map vermelden / gegevens lezen
   Kenmerken lezen
   Uitgebreide kenmerken lezen
   Bestanden aanmaken / gegevens schrijven
   Mappen aanmaken / gegevens bijvoegen
   Kenmerken schrijven
   Uitgebreide kenmerken schrijven
   Verwijderen
   Submappen en bestanden verwijderen
   Machtigingen lezen
   Machtigingen wijzigen
   Eigenaar worden

  • Neem overneembare rechten van de bron van dit object op: Deze optie is standaard ingeschakeld. Het systeem configureert automatisch submappen en bestanden voor het overnemen van rechten van het object erboven. Door het uitschakelen van deze optie worden alle overneembare rechten verworpen en worden alleen recent toegevoegde rechten behouden.
  • Vervang alle onderliggende objectrechten door overneembare rechten van dit object: Door het inschakelen van deze optie worden alle submap- en bestandsrechten vervangen door rechten van het bovenliggende object.
  • Effectieve rechten: Door op deze knop te klikken en vervolgens een gebruiker te selecteren in de lijst, kunt u de effectieve rechten van de gebruiker weergeven met betrekking tot de gespecificeerde map of bestand.
 • Na het aansluiten van een extern optisch station (cd, dvd, Blu-ray) op uw NAS via USB, kunt u Verkenner gebruiken om direct toegang te krijgen tot alle bestanden waarvan u een back-up hebt gemaakt op optische media. U kunt zelfs bestanden van uw optische media via slepen en neerzetten overdragen naar uw NAS voor toekomstige toegang.
  Opmerking:
  1. Deze functie biedt alleen gegevenstoegang en biedt geen ondersteuning voor audio- en videoweergave van optische media.
  2. Sommige optische stations zullen extra stroom nodig hebben om goed te werken. Als u merkt dat uw optisch station niet draait of correct leest, moet u een USB Y-kabel gebruiken om extra stroom te leveren.
 • Externe apparaten: Hier kunt u alle externe USB of eSATA harde schijven die op uw NAS zijn aangesloten, weergeven en formatteren. Ondersteunde bestandssystemen zijn:
  • FAT32: voor gebruik met Windows en Mac OS X
  • NTFS: voor gebruik met Windows
  • HFS+: voor gebruik met Mac OS X
  • EXT4: voor gebruik met Linux
   Herinnering: als uw apparaat niet kan worden gedetecteerd, moet u proberen opnieuw verbinding te maken via een andere kabel of poort.
 • Virtueel station: U kunt een ISO-imagebestand (.iso-bestand) als een virtueel station koppelen en rechtstreeks door de inhoud van het ISO- bestand bladeren. De functie virtueel station van ADM biedt ook vereenvoudigde instellingen voor toegangsbeheer zodat u toegang voor alle gebruikers kunt instellen of de toegang beperken tot alleen beheerders.
 • CIFS map: Hier kunt u alle CIFS mappen zien (inclusief persoonlijke, door u gekoppelde, CIFS mappen en gedeelde CIFS mappen die door de systeembeheerder gekoppeld zijn).
  • Als u een gewone gebuiker bent die gebruikt wenst te maken van de CIFS koppel service, neemt u contact op met de systeembeheerder om de benodigde permissies aan te vragen.
  • Als een server op afstand het CIFS protocol ondersteunt, kunnen de mappen van deze server gekoppeld worden
  • Het maximum aantal gelijktijdig gekoppelde CIFS mappen is [0]
 • Prullenbak netwerk: Hier heeft u toegang tot de ingeschakelde Netwerk Prullenbakken van alle gedeelde mapem.