We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

Bestandsverkenner

Opmerking: deze functie kan verschillen afhankelijk van het ADM-versie dat wordt gebruikt.

Bestandsverkenner wordt geleverd met ADM vooraf geïnstalleerd en kan worden gebruikt voor het zoeken en beheren van de bestanden op uw NAS. Bestandsverkenner toont mappen die toegankelijk zijn voor gebruikers, gebaseerd op de toegangsrechten die aan hen zijn toegewezen. Daarnaast ondersteunt ADM drie simultaan geopende vensters van Bestandsverkenner. U kunt eenvoudig kopieën maken van bestanden door ze te slepen en neer te zetten in een ander venster van Bestandsverkenner.

Toetsenbord snelkoppelingen worden nu ondersteund in Bestands Verkenner. Gebruik een toetsenbord om te knippen, kopiëren, plakken, alles te selecteren en bestanden en mappen te verwijderen en te hernoemen. Enter, Backspace en pijltjes toetsen zijn ook beschikbaar voor navigatie.

  • ISO koppelen: u hoeft niet langer ISO-bestanden te branden op cd's om ze te kunnen lezen. U kunt nu ISO-bestanden van uw NAS selecteren en ze direct koppelen met gedeelde mappen (toegangsrechten "alleen-lezen"). U kunt vervolgens uw computer gebruiken om ze te openen en te lezen. Wanneer u later klaar bent met de bestanden, kunt u ze gewoon loskoppelen.
  • Rechten: Door met de rechtermuisknop te klikken op een bestand of een map en vervolgens "Eigenschappen" te selecteren, gevolgd door het tabblad "Rechten", kunt u gedetailleerde toegangsrechten configureren voor het bestand of de map.
    • Als de bovenste gedeelde map geen Windows ACL heeft ingeschakeld, zijn de opties voor het configureren van rechten als volgt:
      • Eigenaar: Eigenaar van een bestand of map
      • Groep: Groepeigenaar van het bestand of de map
      • Anderen: Iedere andere (locale - of domeineigenaar) gebruiker die niet de eigenaar of lid van de groepeigenaar is.

      De soorten rechten die u kunt configureren, zijn: RW (lezen & schrijven), RO (alleen-lezen) en DA (toegang weigeren).

    • Als de bovenste gedeelde map Windows ACL heeft ingeschakeld, kunt u bestandsrechten configureren voor alle gebruikers en groepen. In totaal zijn er 13 soorten te configureren rechten. Deze soorten rechten zijn als volgt:

      Herinnering: Een individueel bestand of map kan gebruikmaken van maximaal 250 Windows ACL-rechten (inclusief overneembare rechten).

      Map onderzoeken / bestand uitvoeren
      Map vermelden / gegevens lezen
      Kenmerken lezen
      Uitgebreide kenmerken lezen
      Bestanden aanmaken / gegevens schrijven
      Mappen aanmaken / gegevens bijvoegen
      Kenmerken schrijven
      Uitgebreide kenmerken schrijven
      Verwijderen
      Submappen en bestanden verwijderen
      Machtigingen lezen
      Machtigingen wijzigen
      Eigenaar worden
    • Neem overneembare rechten van de bron van dit object op: Deze optie is standaard ingeschakeld. Het systeem configureert automatisch submappen en bestanden voor het overnemen van rechten van het object erboven. Door het uitschakelen van deze optie worden alle overneembare rechten verworpen en worden alleen recent toegevoegde rechten behouden.
    • Vervang alle onderliggende objectrechten door overneembare rechten van dit object: Door het inschakelen van deze optie worden alle submap- en bestandsrechten vervangen door rechten van het bovenliggende object.
    • Effectieve rechten: Door op deze knop te klikken en vervolgens een gebruiker te selecteren in de lijst, kunt u de effectieve rechten van de gebruiker weergeven met betrekking tot de gespecificeerde map of bestand.
  • Extern optisch station: Na het aansluiten van een extern optisch station (cd, dvd, Blu-ray) op uw NAS via USB, kunt u Verkenner gebruiken om direct toegang te krijgen tot alle bestanden waarvan u een back-up hebt gemaakt op optische media. U kunt zelfs bestanden van uw optische media via slepen en neerzetten overdragen naar uw NAS voor toekomstige toegang. Opmerking:
    1. Deze functie biedt alleen gegevenstoegang en biedt geen ondersteuning voor audio- en videoweergave van optische media.
    2. Sommige optische stations zullen extra stroom nodig hebben om goed te werken. Als u merkt dat uw optisch station niet draait of correct leest, moet u een USB Y-kabel gebruiken om extra stroom te leveren.
  • Externe apparaten: Hier kunt u alle externe USB of eSATA harde schijven die op uw NAS zijn aangesloten, weergeven en formatteren. Ondersteunde bestandssystemen zijn:
    • FAT32: voor gebruik met Windows en macOS
    • NTFS: voor gebruik met Windows
    • HFS+: voor gebruik met macOS
    • EXT4: voor gebruik met Linux
    • Btrfs: voor gebruik met Linux
    • exFAT: voor gebruik met Windows, macOS en Linux

    Een exFAT licentie is vereist als u de AS-20, AS-30 en AS-60 series NAS gebruikt.

    Herinnering: als uw apparaat niet kan worden gedetecteerd, moet u proberen opnieuw verbinding te maken via een andere kabel of poort.

  • Virtueel station: U kunt een ISO-imagebestand (.iso-bestand) als een virtueel station koppelen en rechtstreeks door de inhoud van het ISO- bestand bladeren. De functie virtueel station van ADM biedt ook vereenvoudigde instellingen voor toegangsbeheer zodat u toegang voor alle gebruikers kunt instellen of de toegang beperken tot alleen beheerders.
  • CIFS map: Hier kunt u alle CIFS mappen zien (inclusief persoonlijke, door u gekoppelde, CIFS mappen en gedeelde CIFS mappen die door de systeembeheerder gekoppeld zijn).
    • Als u een gewone gebuiker bent die gebruikt wenst te maken van de CIFS koppel service, neemt u contact op met de systeembeheerder om de benodigde permissies aan te vragen.
    • Als een server op afstand het CIFS protocol ondersteunt, kunnen de mappen van deze server gekoppeld worden
    • Het maximum aantal gelijktijdig gekoppelde CIFS mappen is 50.
  • Prullenbakken: Hier heeft u toegang tot de ingeschakelde Netwerk Prullenbakken van alle gedeelde mapem.
  • Snapshots: Bestands Verkenner kan direct volume en MyArchive snapshots koppelen en door verschillende versies van bestanden van verschillende tijdstippen bladeren. Door snapshot toegang in Bestands verkenner wordt het terugzetten en organiseren van bestanden die in snapshots zijn opgeslagen eenvoudiger gemaakt in het geval van corruptie, schade of onbedoelde wijzigingen.
  • EZ Sync: EZ Sync ondersteuning is aan Bestands Verkenner toegevoegd om gesynchroniseerde bestanden direct toegankelijk te maken. Met Bestands Verkenner kunnen bestanden en mappen gesleept en geplakt worden naar en van EZ Sync mappen, waardoor EZ Sync makkelijker dan ooit in gebruik is.
  • Koppeling delen (Deellinks): Met Deellinks in ADM kunt u bestanden delen met mensen die geen account hebben op uw ASUSTOR NAS. Niet alleen kan data gedeeld worden met anderen om te downloaden, maar nieuwe deellinks kunnen ingesteld worden om het uploaden van bestanden van vrienden, familie en clienten mogelijk te maken en deze te delen naar uw NAS. Er is geen account nodig en deellinks blijven beperkt tot alleen die plek die u aanwijst om naar te uploaden. Gebruik deellinks op ADM 4.2 om op eenvoudige wijze bestanden naar en van uw ASUSTOR NAS delen.
    • Deellinks voor downloads: Selecteer een of meerdere bestanden of mappen die gedeeld moeten worden, klik op de rechter muisknop om het menu te openen.
      • Enkele Deellink: Meerdere gedeelde bestanden, mappen zullen getoond worden met één enkele link.
      • Verdeel Deellinks: Elk gelesecteerd bestand, map krijgt zijn eigen link.
    • Deellinks voor uploads: Selecteer een map om opgeslagen bestanden In op te slaan, klik met de rechter muisknop om het context menu te openen.

    Opmerking: Alleen Systeem Beheerders kunnen Deellinks aanmaken waarmee geüploaded kan worden.

  • Beheer Share-koppeling: Een geselecteerde deellink kan een QR code vereisen en kan hier verwijderd, gekopieerd en gewijzigd worden.
  • Voorbeeld: Selecteer een video, audio, afbeelding of document om de content te bekijken in een web browser. Video, audio, en afbeelding formaat ondersteuning varieert bij verschillende web browsers. Resultaten kunnen variëren.
    EZ-Connect is vereist om Office documenten, spreadsheets en dia show presentaties online te bekijken. Gebruik Google Docs of Microsoft Office Online om documenten, spreadsheets of dia show presentaties direct met een web browser te bekijken. De ondersteunde bestands formaten zijn de volgende: (Geintroduceerd in ADM 4.2.2)
    • Google Docs: doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx, pdf, tif
    • Microsoft Office Online: docx, dotx, xlsx, xlsb, xls, xlsm, pptx, ppsx, ppt, pps

Gedeelde WORM Mappen

Als de WORM instellingen van een WORM gedeelde map en zijn submappen of bestanden nog gewijzigd mogen worden, worden de WORM instellingen die nog gewijzigd mogen worden, getoond in het context menu van de map of bestand:

WORM Systeem Vereisten: Nimbustor, Nimbustor Gen2, Lockerstor, Lockerstor Gen2, Lockerstor Pro, Flashstor.

  • Zet onmiddellijk op sloi:
    Voo mappen of bestanden die niet ingesteld zijn voor auto-slot of waarvan de auto-slot tijd nog niet verlopen is, kunt u het slot hier onmiddellijk in laten gaan. Mappen of bestanden waarvan de oorspronkelijke slot retentie periode verlopen is kunnen hier ook opnieuw op slot gezet worden. U dient de slot retentie periode en slot status in te stellen als u ze op slot zet.
  • Verleng slot:
    Voor mappen of bestanden waarvan de slot retentie periode niet permanent is, kan de slot retentie periode hier uitgebreid worden. De slot retentie periode kan alleen verlengd worden en niet verkort.
  • Slot Instellingen:
    Voor mappen of bestanden waarvan de slot status ingesteld is als “Alleen-toevoegen” kan gedurende de slot retentie periode de status alleen gewijzigd worden in “Onveranderbaar”. Het is niet mogelijk deze actie om te keren.

WORM gedeelde mappen, submappen en bestanden tonen de individuele WORM slot status binnen hun eigenschappen dialoog kader.



Meer informatie

NAS 223: Bestanden Delen van en naar een ASUSTOR NAS met Deellinks

NAS 351: Gedeelde WORM mappen gebruiken