We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

ADM Defender

ADM Defender helpt u bij het beschermen van uw NAS tegen aanvallen vanaf het Internet. Hieronder staan de regels aan de hand waarvan ADM Defender in volgorde van belangrijkheid prioriteiten stelt:

 • Firewall:
  Gebruik de firewall om specifieke IP adressen toegang tot uw NAS te geven of te weigeren. Om te zorgen voor ononderbroken toegang bij het afwijzen van alle verbindingen naar uw NAS, is het zaak de IP adressen van uw apparaten toe te voegen aan de “toegestaan” lijst, anders zullen alle apparaten buitengesloten worden.
 • Vertrouwde lijst:
  IP adressen die gespecificeerd zijn in de vertrouwde lijst gaan boven de adressen die gevonden worden in de zwarte lijst of automatische zwarte lijst.
 • Risico detectie Grijze Lijst: (Geintroduceerd in ADM 4.2.6)
  Als IP risico detectie wordt ingeschakeld, controleert ADM de adressen van de apparaten die verbinding proberen te maken met een NAS. IP adressen die niet in de automatische zwarte lijst door de firewall en de vertrouwde lijst staan, krijgen een risico beoordeling. Door adressen met een risico detectie op de grijze lijst in ADM, de ASbuseIPDB online database, het bestaan van adressen die al eerder gevonden waren in de ADM risico detectie grijze lijst, of adressen die een specifieke risico waarde overschrijden te vergelijken, zullen deze direct geblokkeerd worden waarmee inloggen vermeden wordt. Het geblokkeerde IP wordt direct toegevoegd aan de grijze ljst.
  De periode dat een IP adres geblokkeerd wordt, kan ingesteld worden in Instellingen. Standaard wordt een verdacht IP adres permanent geblokkeerd. De minimale periode dat een adres geblokkeerd kan worden is zeven dagen.
  Voordat je deze functie gebruikt, moet je je eerst aanmelden voor een account bij AbuseIPDB en een API sleutel verkrijgen. Klik hier voor instructies. Individuele accounts hebben een maximum controles of rapportages per dag. Om het aantal controles en rapportages te verhogen, is een betaald account van AbuseIPDB vereist.
 • Automatische zwarte lijst:
  De automatische zwarte lijst blokkeert IP adressen die teveel niet succesvolle inlogpogingen doet binnen een bepaalde vastgestelde tijd, specifieke regels kunnen gewijzigd worden door beheerders in Instellingen.
 • Zwarte lijst:
  Gebruik de zwarte lijst om specifieke client IP adressen, gehele reeksen of gehele landen te blokkeren voor toegang tot uw NAS. IP adressen die niet genoemd worden in de automatische of handmatige zwarte lijst krijgen toegang tot uw NAS.
 • Witte lijst:
  Gebruik de witte lijst om specifieke IP adressen, gehele reeksen of gehele landen toegang te geven tot uw NAS. IP adressen die toegevoegd zijn aan de zwarte lijst of automatische zwarte lijst zullen gaan boven de witte lijst en geblokkeerd blijven voor toegang tot uw NAS.

Om de zwarte en witte lijst te definieren met het gebruik van geolocatie, moet de Geo IP Database app in App Central vooraf geinstalleerd worden.


Over de Zwarte en Witte lijst

De Zwarte en Witte lijst kunnen u beschermen tegen kwaadwillende aanvallen en tevens voorkomen dat hackers proberen uw NAS te benaderen. Ondersteunden diensten zijn de volgende:

 • ADM-systeemaanmelding (HTTP/HTTPS)
 • SAMBA/CIFS
 • Apple Filing Protocol (AFP)
 • File Transfer Protocol (FTP)
 • Secure Shell (SSH)
 • SSH File Transfer Protocol (SFTP)
 • WebDAV