We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

Active Directory / LDAP

Als u Windows Active Directory gebruikt (hierna “AD” genoemd), kunt u uw NAS toevoegen aan uw AD-domein.


  • Windows Active Directory: Nadat het toevoegen van uw NAS aan uw AD-domein is gelukt, kunt u de toegangsrechten configureren via de instellingen Domeingebruikers, Domeingroepen en Gedeelde mappen in de systeemtoepassing Toegangsbeheer. AD-gebruikers kunnen vervolgens hun eigen AD-accounts gebruiken om aan te melden en toegang te krijgen tot hun NAS.
  • Lightweight Directory Access Protocol (LDAP): LDAP, ook bekand als “Lightweight Directory Access Protocol” wordt vooral gebruikt voor overkoepelend beheer van accounts en wachtwoorden. Door het gebruik van LDAP technologie kunnen op efficientere wijze gebruikers authenticatie of computerbronnen permissies door het hele bedrijf beheerd worden. Gebruikers kunnen op eenvoudige wijze een ASUSTOR NAS toevoegen aan hun bestaande LDAP server en zo over gemakkelijker manieren beschikken om zaken te beheren en de productiviteit te verbeteren.


Over Windows Active Directory

Nadat het toevoegen van uw NAS aan uw AD-domein is gelukt, kunt u de toegangsrechten configureren via de instellingen Domeingebruikers, Domeingroepen en Gedeelde mappen in de systeemtoepassing Toegangsbeheer. AD-gebruikers kunnen vervolgens hun eigen AD-accounts gebruiken om aan te melden en toegang te krijgen tot hun NAS.Meer informatie

NAS 206 – NAS gebruiken met Windows Active Directory