We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

Hardware

Opmerking: deze functie kan verschillen afhankelijk van het NAS-model dat wordt gebruikt.

Hier kunt u de instellingen configureren voor de LED-indicators, zoemer, stand-by harde schijf, stroomgebruik, ventilatorsnelheid en LCD-beeldscherm.

  • Systeem: hier kunt u kiezen om een van de LED-indicators uit te schakelen om energie te sparen. Door "Nachtmodus" te selecteren, wordt alleen de LED-indicator voor de voeding ingeschakeld. Elke 10 seconden zal een oranje lampje knipperen. Met “Planning nachtmodus” kunt u de begintijd en de duur van de nachtmodus configureren. U kunt hier ook instellingen configureren voor de zoemer en de reset-knop.
  • Energiebeheer:
    • Stand-bystand schijf: uw harde schijven zullen naar stand-by gaan wanneer ze gedurende de hier opgegeven periode inactief blijven. In de slaapstand knippert het LED-indicatielampje van de harde schijf op de voorkant van de schijflade eenmaal elke 10 seconden om aan te geven dat de schijf in de slaapstand staat. Als een toegangsfout wordt gedetecteerd op een harde schijf, gaat het LED-indicatielampje op de voorkant van de schijflade rood branden.
    • Slaapstand: Hier kunt u de tijdsperiode configureren dat de NAS inactief blijft voordat deze automatisch naar de slaapstand (S3) gaat. Naast RAM stopt alle hardware van de NAS met werken om energie te besparen.
    • Diagnostisch Gereedschap: Als de harde schijf of het systeem binnen de gestelde tijd nog niet in slaap modus is gegaan, kunt u klikken op "Diagnostisch Gereedschap" om te zien welke services en applicaties de harde schijf nog benaderen.
  • Voeding: hier kunt u de instellingen voor het stroomverbruik, zoals WakeOn-LAN (WOL), Wake-On-WAN (WOW) en het stroomschema beheren.
  • Ventilatorbesturing: hier kunt u de rotatiesnelheid voor de ventilator instellen. Als u niet zeker weet welke snelheid u moet kiezen, kunt u gewoon Auto selecteren. Hiermee wordt de ventilatorsnelheid automatisch aangepast volgens de temperatuur van het systeem.
  • LCD-scherm: U kunt het LCD-scherm zo instellen dat een aangepaste lichtkranttekst of de lokale temperatuur wordt weergegeven. Deze functie is alleen beschikbaar op de modellen met LCD-paneel.

Waarom gaat mijn ASUSTOR NAS niet naar de slaapstand (S3)?

De volgende situaties zijn van invloed op het vermogen van de NAS om naar de slaapstand (S3) te gaan aangezien deze toegang tot de harde schijf vereisen bij uitvoering.

  1. Download Center, Takeasy-downloadtaken, geplande RSS-downloads, kan niet naar de slaapstand (S3) gaan wanneer abonnementsdownloads van multimediawebsites in behandeling zijn.
  2. Kan niet naar de slaapstand (S3) gaan wanneer Photo Gallery 3 of Looksgood bezig is met het converteren van mediabestanden of Surveillance Center video opneemt.
  3. Kan niet naar de slaapstand (S3) gaan wanneer de volgende apps bezig zijn met synchroniseren: DataSync Center, ASUS WebStorage.
  4. Kan niet naar de slaapstand (S3) gaan wanneer de volgende apps back-uptaken uitvoeren: Cloud Backup Center, HiDrive, RALUS, WonderBox.
  5. Kan de slaapstand (S3) niet openen wanneer de volgende apps een achtergrondtaak uitvoeren: Plex, UPnP-server, Owncloud, Docker-gerelateerde apps.
  6. Kan niet in slaapstand (S3) gaan bij gebruik van Windows-service: sluit uw NAS aan op een domein (AD) of wordt een Local Master-browser.
  7. PC of Mac koppelt de NAS-map als een netwerkstation.
  8. ASUSTOR Control Center, Backup Plan en Download Assistant zullen de verbindingsinstellingen met de NAS op elk moment tijdens het gebruik controleren. Dit kan er ook voor zorgen dat de NAS-harde schijf niet in de slaapstand gaat.

U kunt ook de eerder genoemde Diagnostic Tools gebruiken om te controleren of er serviceprogramma's zijn die hierboven niet worden genoemd, waardoor de NAS niet in de slaapstand gaat.


Reset-knop

Als u om welke reden dan ook geen verbinding kunt maken met uw NAS, kunt u deze knop gebruiken om de standaardwaarden van een aantal instellingen opnieuw in te stellen. De gegevens die erin zijn opgeslagen, worden niet beïnvloed.

  1. Het accountwachtwoord van de systeembeheerder (admin) wordt opnieuw ingesteld naar "admin".
  2. De HTTP- en HTTPS-poorten van het systeem worden opnieuw ingesteld naar respectievelijk 8000 en 8001.
  3. Het systeem wordt opnieuw ingesteld om automatisch een IP-adres te verkrijgen. U kunt vervolgens het ASUSTOR Control Center gebruiken om uw NAS te zoeken.
  4. ADM-defender wordt opnieuw ingesteld en zal alle verbindingen toestaan.

Herinnering: u moet de resetknop ingedrukt houden tot u een “pieptoon” hoort om de hierboven vermelde instellingen te resetten.