We gebruiken cookies om onze webpagina te verbeteren. Raadpleeg ons cookiebeleid .

Online Help

Gedeelde mappen

Hier kunt u uw gedeelde mappen beheren en hun toegangsrechten instellen met betrekking tot gebruikers en gebruikersgroepen. Met gedeelde mappen kan uw NAS een bestandsserver worden. Deze zijn fundamenteel voor het delen van bestanden met de buitenwereld. Bijgevolg is het correct instellen van hun toegangsrechten zeer belangrijk bij het beheer van uw gegevens.

  • Onzichtbaar in “Netwerk” of “Mijn netwerklocaties”: deze instelling is alleen van toepassing als u Microsoft Windows gebruikt. Wanneer u deze instelling inschakelt, zal uw NAS niet langer automatisch verschijnen in “Netwerk” of in “Mijn netwerklocaties”. Het inschakelen van deze instelling zal de verbinding met uw NAS op geen enkele manier beïnvloeden.
  • Leeg de Prullenbak: klik op deze knop om de gehele inhoud van de Prullenbak van deze gedeelde map te verwijderen.
  • Versleutel deze gedeelde map: Hier kunt u ervoor kiezen of u uw gedeelde map wel of niet wilt versleutelen en of hij bij het opstarten van het systeem automatisch gekoppeld moet worden of niet. Als u de map niet wilt versleutelen nadat het systeem gestart is, moet u het wachtwoord met de hand opgeven of de encryptiesleutel importeren voor deze map om hem te kunnen benaderen. Versleutelde mappen worden vaak gebruikt voor de opslag van kritische of vertrouwelijke data. Zelfs als u uw NAS verliest hoeft u zich geen zorgen te maken dat uw data uitlekt en in de verkeerde handen valt.
  • Converteer naar de nieuwe ASUSTOR encryptie methode: Dez optie zal alleen verschijnen onder “Bewerk” voor versleutelde mappen die versleuteld zijn met ASUSTOR’s vorige encryptiemethode. Voor het converteren naar de nieuwe encryptiemethode is extra volumeruimte nodig om de bestanden die oorspronkelijk in de map stonden tijdelijk op te slaan. Deze vereiste ruimte is de totale capaciteit van alle bestanden in de gedeelde map.
  • Exporteer/Importeer encryptiesleutel: Door het selecteren van “Exporteer encryptiesleutel” zal de encryptiesleutel naar uw PC gedownload worden. Als u een versleutelde map wilt benaderen, kunt u kiezen voor “Geef wachtwoord op” of “Importeer encryptieseleutel” om de gedeelde map te koppelen en te benaderen.

    Herinnering: u kunt kiezen om de codering voor mappen in of uit te schakelen, zelfs nadat ze zijn gemaakt. De codering is beschikbaar voor gebruik met alle gedeelde mappen en is niet alleen beperkt tot de standaardsysteemmappen. De toegangssnelheid voor gecodeerde mappen zal normaal gesproken langzamer zijn dan voor niet-gecodeerde mappen.

    Waarschuwing:
    1. wanneer u kiest ervoor om gecodeerde gedeelde mappen te gebruiken, is het belangrijk dat u het wachtwoord onthoudt. Als u uw wachtwoord vergeet, kunnen de gegevens in de gedeelde map niet meer worden hersteld.
    2. Oudere versies van ADM kunnen de inhoud van gedeelde mappen die versleuteld zijn met de nieuwe encryptiemethode die geintroduceerd is in ADM 2.4.0 niet lezen. Als u uw firmware wilt downgraden naar versie 2.3.1 of oudere versies dient u de versleuteling van gedeelde mappen eerst ongedaan te maken met de nieuwe encryptiemethode voordat u begint met downgraden.
  • NFS-privileges: hier kunt u NFS-privileges instellen voor individuele mappen nadat u eerst de NFS-service hebt ingeschakeld.

    Over gedeelde mappen

    Na de initialisatie maakt het systeem automatisch een gedeelde map met de naam “public”. Standaard kunnen alle gebruikers toegang krijgen tot de bestanden in deze map. Daarnaast zal het systeem automatisch een persoonlijke map maken voor elke gebruiker (met de accountnaam van de gebruiker). Deze map is standaard alleen toegankelijk voor de vermelde gebruiker.

  • Windows ACL: Hier kunt u kiezen om Windows ACL in of uit te schakelen voor gespecificeerde gedeelde mappen.

    Windows ACL

    1. Na het inschakelen van Windows ACL voor een gedeelde map, kan de gedeelde map en alle submappen en bestanden daarin gebruikers- of groepsrechten worden toegewezen.
    2. De volgende gedeelde mappen ondersteunen geen Windows ACL-rechten: Home, Home gebruiker, Fotogalerij, Web, Toezicht, MyArchive, Prullenbak netwerk, virtuele apparaten, externe apparaten (harde USB-stations, optische stations).
    3. Na het inschakelen van Windows ACL, kunt u Bestandsverkenner van ADM of Microsoft Windows Explorer gebruiken om rechten te configureren: Na het uitschakelen van Windows ACL kunt u alleen rechten configureren vanuit Bestandsverkenner van ADM.
    4. Als u Windows ACL inschakelt en vervolgens later besluit om dit uit te schakelen, worden alle bestanden en mappen opnieuw toegewezen met lezen & schrijven-rechten voor alle gebruikers.
    5. Ongeacht of u wel of niet Windows ACL gebruikt, hebben gebruikers nog steeds rechten voor gedeelde mappen en bestanden nodig om bestanden te openen.
  • Map - Toegangsrechten: Toegangsrechten voor gedeelde mappen betreffende het eerste niveau van toegangsrechten die worden onderzocht. U kunt ze hier bewerken.

Toewijzingstabel machtigingen


Toegang weigeren Lezen & schrijven Alleen lezen Geen instellingen
Toegang weigeren Toegang weigeren Toegang weigeren Toegang weigeren Toegang weigeren
Lezen & schrijven Toegang weigeren Lezen & schrijven Lezen & schrijven Lezen & schrijven
Alleen lezen Toegang weigeren Lezen & schrijven Alleen lezen Alleen lezen
Geen instellingen Toegang weigeren Lezen & schrijven Alleen lezen Toegang weigeren

1 :  toegangsrechten voor gebruikers voor gedeelde mappen
1 :  toegangsrechten voor groepen voor gedeelde mappen
Prioriteit van toegangsrechten:Toegang weigeren > Lezen & schrijven > Alleen lezen > Geen instellingen